Hvad koster SEO og hvad kan jeg forvente?

Hvad koster SEO og hvad kan jeg forvente?

Der er mange som har den opfattelse, at så snart du har en hjemmeside, så kommer kunderne helt af sig selv – Sådan er det desværre ikke.

Det første Google gør når den møder din hjemmeside, er at vurdere din hjemmeside på flere hundrede parametre som f.eks:

  • Korrekt kodestruktur eller fejl.
  • Kvalitet af indhold, om det er unikt samt forståelse for hvad din hjemmeside handler om.
  • Hvor venlig hjemmesiden er for mobile enheder.
  • Intern link struktur og hastighed som kan påvirke brugeroplevelsen.
  • Hjemmesiden popularitet via hjemmesider som henviser til dig eller sociale medier.
  • og mange flere…

Når Google er færdig med sin vurdering, vil den så placere dig i resultaterne som Google mener du passer til, og her vil du blive såfremt du ingen optimeringer foretager dig. Du vil faktisk forsvinde endnu mere efterhånden som dine konkurrenter går igang med deres optimeringer.

Det er så her et professionelt SEO hold som os kommer ind, og påvirker Googles vurdering af din hjemmeside. Vi udfører optimeringer på dit indhold, din hjemmesides brugervenlighed samt sørger for at andre hjemmesider henviser til din hjemmeside.

Så kommer vi til det lidt mere interessante, hvad koster SEO?

Der findes rigtig mange forskellige måder virksomheder prissætter deres SEO ydelser på, og mange af dem er ikke så gennemsigtige som de burde være. Alle hjemmesider er forskellige, både på branche og konkurrence, og derfor skal der en professionel vurdering til at finde den rigtige pris.

Det er dog vigtigt at du gør dig meget opmærksom på bindingsperioder, opstartspriser og gebyrer, da disse kan blive ret høje hos flere af vores konkurrenter, og derfor har vi hos Seolite valgt at have 0 DKK i opstart, og ingen bindingsperiode. Vi synes det giver vores kunder langt mere tryghed og troværdighed i at vi ved hvordan man skaber resultater og vi ikke behøver bindinger for at holde på vores kunder.

Vi kan prøve at lave et eksempel af en SEO kampagne, for at give et lille overblik over mulighederne.

  1. Månedlig ydelse – Langt de fleste har faste månedelige priser for deres SEO ydelser. SEO virksomheden og kunden finder frem til et passende budget ud fra hvor aggresivt og omfattende resultater kunden ønsker. Lad os sige i dette tilfælde at det er 6000 DKK / Måned, som SEO virksomheden så vil bruge på bedst mulig måde til at opnå dine resultater. Prisen stiger eller falder ikke.
  2. No cure No pay – Her betaler du først efter det aftalte resultat er opnået. Denne metode er svær at få professionelle SEO bureau´er med på, da den lægger alt risiko på dem. Google er dynamisk og ændrer sig konstant, så at tilbyde garantier, er tæt på umuligt. Det kan dog findes hos nyopstartede og freelancere, men typisk giver det dig blot bagslag af at du aldrig opnår resultatet, og har så spildt de måneder som ellers kunne have givet salg.
  3. Pris per søgeord i Top 10 –  Denne metode vælger SEO bureau´er typisk en lang række relaterede søgeord til din branche, hvorefter opstart koster et mindre beløb, og derefter betaler du udelukkende for søgeord som er i Top 10 i Google. Prisen kan være 50-500 DKK / måned per søgeord der ligger i Top 10. Dette virker som en god handel, da du først betaler når de er oppe… MEN… det kan rimelig hurtig blive en dyr affære, da søgeord med lave søgevolume typisk flyver op i Top 10 på ingen tid, hvilket gør at du hurtig kommer til at betale de månedelige ydelser, som faktisk ikke giver nogen salg pga. den lave søgevolume. Først efter flere måneder begynder de “vigtige” søgeord at nærme sig Top 10, og til den tid har du allerede betalt godt for ubrugelige resultater.

Som du nok kan se, er der fordele og ulemper ved dem alle. Det er derfor vigtigt at du spørger ind til tidligere kunders resultater og hvordan arbejdet bliver udført. Et andet godt råd, prøv at søg på “seo” i Google. Hvis SEO bureauet er så god inden for SEO optimering, mon så ikke også de har optimeret deres egen hjemmeside til at dukke op? Hvis de er langt fra toppen, så ville jeg nok fortsætte min søgen.

 

Del dette indlæg